
Υπόλοιπη Ελλάδα
ΕΛΛΑΔΑ
Η Ελλάδα είναι μια χώρα στη νότια Ευρώπη, στο νοτιότερο άκρο της Βαλκανικής χερσονήσου, με εκτεταμένες ακτές και νησιά στο Αιγαίο, το Ιόνιο και τις Μεσογειακές θάλασσες, με πληθυσμό περίπου 11 εκατομμυρίων (2016). Χαρακτηριστηκε ως ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, κατατάσσοντάς την μέσα στις 20 κορυφαίες χώρες του κόσμου. Σύμφωνα με το ελληνικό Υπουργείο Τουρισμού, η χώρα δέχτηκε περίπου 17 εκατομμύρια επισκέπτες στο διάστημα (Ιανουάριο - μέσα Αυγούστου 2007), έναν μεγάλο αριθμό για μια μικρή χώρα των 11 εκατομμυρίων.
Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, συμπεριλαμβανομένων όλων των παράκτιων περιοχών, απολαμβάνει το λεγόμενο μεσογειακό κλίμα. Τα καλοκαίρια είναι ζεστά και ξηρά με μια περίοδο 7 μηνών σταθερής ηλιοφάνειας (Απρίλιο - Νοέμβριο). Το υπόλοιπο της χρονιάς χαρακτηρίζεται από μια σχετικά ψυχρή και βροχερή περίοδο η οποία αρχίζει γενικά κάποια στιγμή τον Νοέμβριο και διαρκεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου - αρχές Απριλίου. Ο πιο ευχάριστος καιρός είναι τον Μάιο-Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο.
Το επίσημο νόμισμα της Ελλάδας είναι το Ευρώ (€)
Η Ελλάδα έχει πολύ μεγάλη ιστορία, με την ελληνική γλώσσα να είναι παρούσα στη χώρα για σχεδόν 4.000 χρόνια.
Αράχωβα

Βρίσκεται 35 χλμ δυτικά της Λιβαδειάς. Η Αράχωβα είναι ένα ορεινό χωριό που βρίσκεται στους πρόποδες του Παρνασσού στη Βοιωτία της Νότιας Ελλάδας. Είναι ο πιο κοσμοπολίτικος χειμωνιάτικος προορισμός στην Ελλάδα, ένα μεγάλο φαβορί για παθιασμένους λάτρεις του σκι και διασημότητες ή για επισκέπτες που απλώς επιθυμούν να χαλαρώσουν σε ένα ονειρεμένο ορεινό περιβάλλον με σύγχρονες τουριστικές εγκαταστάσεις. Το μοντέρνο του χιονοδρομικό κέντρο, η εγγύτητά του με την Αθήνα και το μαγευτικό ορεινό τοπίο είναι οι ισχυρότεροι λόγο που είναι τόσο αγαπητός προορισμός. Εκτός από τις ορεινές δραστηριότητες, η Αράχωβα είναι επίσης γνωστή για την έντονη νυχτερινή ζωή της και ως το αγαπημένο ορεινό θέρετρο των Αθηναίων. Μείνετε όλη τη νύχτα και απολαύστε τη ζωντανή νυχτερινή ζωή του χωριού. Υπάρχει πληθώρα μπαρ και κλαμπ στους δρόμους της Αράχωβα.
ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ: Τις βυζαντινές εκκλησίες του χωριού με τις καλοδιατηρημένες τοιχογραφίες τους. Ανακαλύψτε τον παραδοσιακό χαρακτήρα του χωριού, πραγματοποιώντας χαλαρές βόλτες στους στενούς λιθόστρωτους δρόμους του. Απολαύστε ζεστά και γλυκά ή μαλακά και φρουτώδη ποτά σε καφέ ή παραδοσιακά καφενεία.
ΠΡΟΤΕΙΝOΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ: ΑΡΑΧΩΒΑ
ΣΥΝΔΙΑΣΤΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ: ΔΕΛΦΟΙ
Δελφοί

Στην κοιλάδα της Φωκίδας, στο νοτιοδυτικό άκρο του Παρνασσού βρίσκονται ο αρχαιολογικός χώρος και η σύγχρονη πόλη των Δελφών. Η Πύθια, γνωστή ως Μαντείο των Δελφών, ήταν το όνομα οποιασδήποτε ιέρειας σε όλη την ιστορία του ναού του Απόλλωνα στους Δελφούς, που βρίσκεται στις πλαγιές του Παρνασσού, κάτω από την Κασταλιάτικη Άνοιξη (επέλεγαν την νέα ιέρεια μετά το θάνατο της προηγούμενης ιέρειας). Η Πυθία ευρέως γνωστή για τις προφητείες της που εμπνέονταν από τον θεό Απόλλωνα. Ο ιερός τόπος του Απόλλωνα στους Δελφούς ήταν πανελλήνιο ιερό, όπου κάθε τέσσερα χρόνια, ξεκινώντας από το 586 π.Χ., αγωνίστηκαν αθλητές από όλο τον ελληνικό κόσμο στους Πυθικούς Αγώνες, έναν από τους τέσσερις πανελλήνιους αγώνες, πρόδρομους των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.
Τα περισσότερα από τα ερείπια που σώζονται σήμερα, χρονολογούνται από την πιο έντονη περίοδο της δραστηριότητας στον τόπο τον 6ο αιώνα π.Χ.: Ναός του Απόλλωνα, Αμφικτυονικό Συμβούλιο, Θησαυροί, Στοά των Αθηναίων, Θέατρο, Θόλος, Γυμναστήριο, Στάδιο, Ιππόδρομο, και Αθλητικά αγάλματα.
ΠΡΟΤΕΙΝOΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ: ΔΕΛΦΟΙ
ΣΥΝΔΙΑΣΤΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ: ΑΡΑΧΩΒΑ
Μετέωρα

Τα Μετέωρα είναι ένα σύμπλεγμα από τεράστιους σκοτεινόχρωμους βράχους από ψαμμίτη οι οποίοι υψώνονται έξω από την Καλαμπάκα, κοντά στα πρώτα υψώματα της Πίνδου και των Χασίων. Τα μοναστήρια των Μετεώρων, που είναι χτισμένα στις κορυφές κάποιων από τους βράχους, είναι σήμερα το δεύτερο πλέον σημαντικό μοναστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, ύστερα από το Άγιο Όρος.
Το μέσο υψόμετρο είναι 313 μέτρα. Μελέτες δείχνουν ότι οι βράχοι σχηματίσθηκαν περίπου πριν από 60 εκατομμύρια χρόνια κατά την Παλαιογενή Περίοδο. Η αποσάθρωση, η διάβρωση και οι σεισμοί στη συνέχεια τους έδωσαν το σημερινό τους σχήμα.
Το όνομα Μετέωρα αποδίδεται στον κτήτορα της μονής Μεγάλου Μετεώρου, τον Άγιο Αθανάσιο τον Μετεωρίτη, ο οποίος ονόμασε «Μετέωρο» τον Πλατύ Λίθο στον οποίο ανέβηκε πρώτη φορά το 1344. Γενικά η μοναστική ζωή στα Μετέωρα σημείωσε ύφεση στα χρόνια της παρακμής και της πτώσης της βυζαντινής αυτοκρατορίας και της συνακόλουθης οθωμανικής κατάκτησης της Θεσσαλίας το 1393.
Ωστόσο, από τα τέλη του 15ου αιώνα και κυρίως το 16ο αιώνα τα Μετέωρα γνωρίζουν τη μεγαλύτερή τους ακμή, καθώς ιδρύονται νέες μονές, καθολικά και μοναστηριακά κτίσματα, τα οποία κοσμούνται με απαράμιλλης τέχνης αγιογραφίες. Από τα τριάντα που υπήρξαν ιστορικά, σήμερα λειτουργούν μόνον έξι, τα οποία, από το 1988, περιλαμβάνονται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
Λειτουργούν μόνο τα μοναστήρια της Μεταμόρφωσης, του Βαρλαάμ, του Αγίου Νικολάου του Αναπαυσά, του Ρουσάνου, της Αγίας Τριάδος και του Αγίου Στεφάνου, καθώς και κάποια τμήματα ορισμένων άλλων, ενώ τα υπόλοιπα έχουν εξαφανισθεί.

ΠΡΟΤΕΙΝOΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ: ΜΕΤΕΩΡΑ