Αρχαία Ολυμπία

Αρχαία Ολυμπία

Συνολικός εκτιμώμενος χρόνος περιήγησης: 8 ώρες
255 χλμ από την Κόρινθο
340 χλμ από την Αθήνα

Αυτή η περιήγηση έχει έναν και μοναδικό προορισμό, την κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, την Aρχαία Ολυμπία.

Τελετή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία

Στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας διεξάγωνταν οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες (ξεκινώντας από το 776 π.Χ.), οι οποίοι γιορτάζονταν κάθε τέσσερα χρόνια από τους Έλληνες. Η Ολυμπία βρισκόταν στην κοιλάδα της Ήλιδα, στη δυτική Πελοπόννησο, στην οποία διέρχεται ο ποταμός Αλφειός. Δεν ήταν πόλη, αλλά ένα ιερό με κτίρια που συνδέονται με τα παιχνίδια και τη λατρεία των θεών. Η Ολυμπία ήταν ένα εθνικό ιερό των Ελλήνων και περιείχε πολλούς θησαυρούς ελληνικής τέχνης, όπως ναούς, μνημεία, βωμούς, θέατρα, αγάλματα και αναθηματικές προσφορές ορείχαλκου και μαρμάρου. Ο αρχαιολογικός χώρος της Ολυμπίας είναι ένας χώρος κληρονομιάς της Unesco.

Θα επισκεφτείτε επίσης το παγκοσμίου φήμης Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας όπου μπορείτε να θαυμάσετε, ανάμεσα σε πολλά εκθέματα ανεκτίμητα, τα μαρμάρινα αγάλματα του Ναού του Δία και το μοναδικό άγαλμα του Ερμή, σκαλισμένο από τον αρχαίο Έλληνα γλύπτη Πραξιτέλη.

Τελετή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπίαa

Κατά τον 5ο αιώνα, η αίγλη της Ολυμπίας έφτασε σε τέτοιο σημείο, ώστε εκεί να συγκεντρώνονται πολιτικοί, φιλόσοφοι και καλλιτέχνες διότι εκεί έβρισκαν μεγάλο κοινό για την διάδοση των ιδεών τους.

Πύλη του Σταδίου

Κάθε 4 χρόνια που διεξάγονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες, το ταξίδι της Ολυμπιακής φλόγας για τον τελικό της προορισμό ξεκινάει από την Αρχαία Ολυμπία.

Θα έχετε 2 ώρες για να επισκεφθείτε τους αρχαιολογικούς χώρους και να εξερευνήσετε αυτή τη γραφική τοποθεσία. Στη συνέχεια, μπορείτε να απολαύσετε έναν καφέ ή ένα γεύμα στην όμορφη σύγχρονη πόλη της Ολυμπίας.

BOOK NOW

SaveSave

SaveSave

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: